Een trapgat met perfect aangebracht scanbehang, gekenmerkt door zijn veelzijdigheid en duurzaamheid, als voorbeeld van een geslaagde traprenovatie met gemakkelijk te installeren en stijlvol behang.

Trapgat Behangen met Scanbehang: Strak en Glad

Scanbehang, ook wel bekend als vliesbehang, is een veelzijdige en eenvoudig te gebruiken optie voor het bekleden van muren, inclusief trapgaten.

In deze blog zullen we de voordelen van het behangen van een trapgat met scanbehang verkennen, evenals enkele handige tips voor een geslaagde installatie.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Scanbehang?

Scanbehang, of vliesbehang, is een type behang dat bestaat uit een laag papier of vinyl op een non-woven basis.

Dit maakt het behang sterk, duurzaam en gemakkelijk te installeren. Voordat je begint moet je wel eerst de muur egaliseren.

Mocht er nog behang op je wanden zitten, dan moet je deze altijd verwijderen.

Waarom Scanbehang voor het Trapgat?

Het trapgat is een gebied dat vaak veel te verduren krijgt, met veel verkeer en mogelijk blootstelling aan stoten of krassen.

Scanbehang aanbrengen biedt verschillende voordelen die het ideaal maken voor het bekleden van trapgaten:

  • Eenvoudige Installatie: Scanbehang is gemakkelijk te installeren omdat het geen inweektijd nodig heeft. De behanglijm kan direct op de muur worden aangebracht, waardoor het proces sneller en gemakkelijker verloopt.
  • Duurzaamheid: Scanbehang is sterk en scheurbestendig, waardoor het bestand is tegen beschadigingen in een drukke doorgangsruimte zoals het trapgat.
  • Veelzijdigheid: Scanbehang is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren en het trapgat kunt personaliseren naar jouw smaak.

Let op: je kunt met scan behang geen oneffen muur behangen.

Stappen voor het Behangen van het Trapgat met Scanbehang

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je begint. Verwijder eventueel oud behang en repareer scheuren of gaten in de muur.
  2. Aanbrengen van de Lijm: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een roller of kwast.
  3. Aanbrengen van het Scanbehang: Plaats het scanbehang tegen de muur en strijk het glad met een behangroller om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten.
  4. Afwerking: Snijd eventueel overtollig renovatievlies af met een scherp mes en werk de randen netjes af voor een professionele uitstraling. Laat het behang volledig drogen voordat je eventueel gaat schilderen.

Lees ook: Trapgat Behangen met Vliesbehang

Voordelen van Scanbehang in het Trapgat

  • Eenvoudige Installatie: Scanbehang is gemakkelijk te installeren en vereist geen speciale vaardigheden of gereedschappen.
  • Duurzaamheid: Scanbehang is sterk en scheurbestendig, waardoor het bestand is tegen beschadigingen in een drukke doorgangsruimte zoals het trapgat.
  • Veelzijdigheid: Scanbehang is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren en het trapgat kunt personaliseren naar jouw smaak. Dit is een voordeel van scan of renovlies behangen.

Scanbehang is voor trapgaten perfect behang

Het behangen van het trapgat met scanbehang biedt een gemakkelijke en stijlvolle oplossing om deze belangrijke doorgangsruimte in je huis te decoreren.

Met de eenvoudige installatie en duurzame eigenschappen van scanbehang kun je snel een prachtig resultaat behalen dat jarenlang meegaat.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven