Een trapgat met perfect aangebracht glasvliesbehang, gekenmerkt door een strakke en egale afwerking, als voorbeeld van een geslaagde traprenovatie met duurzaam en stijlvol behang.

Trapgat Behangen met Glasvliesbehang: 3 Grote Voordelen

Glasvliesbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd, is een populaire keuze geworden voor het bekleden van muren, inclusief trapgaten.

In deze blog verkennen we het proces van het behangen van een trapgat met glasvliesbehang, en waarom het een duurzame en stijlvolle optie is voor jouw huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is gemaakt van fijne glasvezels die samengeperst zijn tot een vlies.

Het resultaat is een sterk en duurzaam materiaal dat gemakkelijk te installeren is en geschikt is voor verschillende ondergronden.

Daarom zie je dat de meeste mensen glasvliesbehang aanbrengen op trapgaten.

Waarom Glasvliesbehang voor het Trapgat?

Het trapgat is vaak een drukbezochte ruimte die extra aandacht verdient bij het kiezen van bekleding. Glasvliesbehang biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Duurzaamheid: Glasvliesbehang is zeer sterk en bestand tegen stoten en krassen, waardoor het ideaal is voor een trapgat dat veelvuldig wordt gebruikt.
  • Scheuroverbruggend: Door de vezelstructuur van het glasvliesbehang is het in staat kleine scheurtjes in de ondergrond te overbruggen, wat zorgt voor een strakke en egale afwerking.
  • Brandvertragend: Glasvliesbehang is brandvertragend, wat zorgt voor extra veiligheid in huis.

Lees ook: Trapgat Behangen met Glasvezelbehang

Stappen voor het Behangen van het Trapgat met Glasvliesbehang

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en vrij van oneffenheden zijn voordat je begint. Verwijder eventueel oud glasvezelbehang en repareer scheuren of gaten in de muur.
  2. Aanbrengen van de Lijm: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een roller of kwast.
  3. Aanbrengen van het Glasvliesbehang: Plaats het glasvliesbehang tegen de muur en strijk het glad met een behangroller om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten.
  4. Afwerking: Snijd eventueel overtollig behang af met een scherp mes en druk de randen goed aan. Laat het behang vervolgens drogen volgens de instructies op de verpakking.

Wil je het laten sauzen? Houdt rekening met deze kosten.

Voordelen van Glasvliesbehang in het Trapgat

  • Sterk en Duurzaam: Glad glasvliesbehang gaat lang mee en is bestand tegen intensief gebruik.
  • Makkelijk te Onderhouden: Het oppervlak van glasvliesbehang is glad en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het ideaal is voor een trapgat.
  • Veiligheid: Glasvliesbehang is brandvertragend en draagt bij aan een veiligere omgeving in huis.

Vind je het toch niet mooi? Zo kun je glasvliesbehang verwijderen.

Glasvliesbehang is perfect om trappen mee te behangen

Het behangen van het trapgat met glasvliesbehang is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzame en stijlvolle oplossingen.

Met de juiste voorbereiding en technieken kun je een prachtig resultaat behalen dat jarenlang meegaat en je trapgat transformeert tot een ware blikvanger in huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven