Een trapgat met strak aangebracht renovlies behang, omringd door een smaakvolle interieurdecoratie, als voorbeeld van een geslaagde traprenovatie met renovlies.

Trapgat Behangen met Renovlies: Duurzame en Stijlvolle Oplossingen

Renovliesbehang is een populaire keuze geworden voor het bekleden van muren, ook in het trapgat.

In deze blog gaan we dieper in op het behangen van een trapgat met renovlies, een duurzame en stijlvolle oplossing die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Renovlies?

Renovlies, ook bekend als glasvezelbehang, is een stevig en duurzaam behang dat bestaat uit fijne glasvezels die zijn samengeperst tot een vlies.

Het wordt vaak gebruikt als een alternatief voor traditioneel behang vanwege zijn sterke en naadloze afwerking.

Lees ook: Trapgat Behangen met Glasvliesbehang

Waarom Renovlies voor het Trapgat?

Het trapgat is een gebied dat vaak veel te verduren krijgt, met veel verkeer en mogelijk blootstelling aan stoten of krassen.

Renovlies behang is een uitstekende keuze voor het bekleden van trapgaten vanwege zijn duurzaamheid en stootbestendigheid.

Bovendien zorgt de naadloze afwerking voor een strak en professioneel resultaat. Het mooiste resultaat zie je pas na renovlies schilderen.

Stappen voor het Behangen van het Trapgat met Renovlies

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je begint met behangen. Repareer eventuele scheuren of gaten en schuur de muren indien nodig.
  2. Aanbrengen van de Lijm: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de muur met een roller of kwast, volgens de instructies op de verpakking.
  3. Aanbrengen van het Renovlies: Plaats het renovlies tegen de muur en strijk het glad met een behangroller om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en overlap de banen lichtjes om een naadloze afwerking te creëren.
  4. Trimmen van het Overschot: Snijd overtollig renovlies af met een scherp mes langs de plafond- en vloerlijn, evenals rond deur- en raamkozijnen.
  5. Afwerking: Controleer of alle naden goed zijn aangedrukt en gebruik een plamuurmes om eventuele oneffenheden glad te strijken. Laat het renovlies volledig drogen voordat je verder gaat met schilderen of decoreren.

Voordelen van Renovlies in het Trapgat

  • Duurzaamheid: Renovlies is sterk en stootbestendig, waardoor het ideaal is voor een druk bezocht gebied zoals het trapgat.
  • Naadloze Afwerking: Het trapgat krijgt een strakke en professionele uitstraling dankzij de naadloze afwerking van renovlies.
  • Overschilderbaar: Renovlies is gemakkelijk te schilderen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om het trapgat aan te passen aan je persoonlijke stijl.

Wat kost een trapgat behangen met renovlies behang?

Het behangen van het trapgat met renovlies is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar duurzame en stijlvolle oplossingen.

Met de juiste voorbereiding en technieken kun je een prachtig resultaat behalen dat jarenlang meegaat en je trapgat transformeert tot een ware blikvanger in huis.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven