Een trapgat met perfect aangebracht vliesbehang, gekenmerkt door zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid, als voorbeeld van een geslaagde traprenovatie met gemakkelijk te gebruiken en stijlvol behang.

Trapgat Behangen met Vliesbehang: Is het Sterk Genoeg?

Het trapgat is een belangrijk onderdeel van je huis en verdient de juiste aandacht bij het decoreren.

Vliesbehang, een populaire keuze vanwege zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid, biedt een gemakkelijke en stijlvolle oplossing voor het bekleden van de muren in het trapgat.

In deze blog verkennen we de voordelen van het behangen van een trapgat met vliesbehang en geven we enkele handige tips voor een geslaagde installatie.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang is een type behang dat bestaat uit een niet-geweven backing die bedekt is met een decoratieve laag.

Dit maakt het behang sterk, scheurbestendig en gemakkelijk te installeren.

Zit er nog ouder behang op je wanden? Zo verwijder je glasweefsel en renovlies.

Waarom Vliesbehang voor het Trapgat?

Het trapgat is een gebied dat vaak veel te verduren krijgt, met veel verkeer en mogelijk blootstelling aan stoten of krassen.

Vliesbehang biedt verschillende voordelen die het ideaal maken voor het bekleden van trapgaten:

  • Eenvoudige Installatie: Vliesbehang is gemakkelijk te installeren omdat de behanglijm direct op de muur kan worden aangebracht. Dit bespaart tijd en moeite tijdens het behangproces.
  • Duurzaamheid: Vliesbehang is sterk en scheurbestendig, waardoor het bestand is tegen beschadigingen in een drukke doorgangsruimte zoals het trapgat.
  • Overschilderbaar: Veel soorten vliesbehang zijn overschilderbaar, waardoor je eindeloos kunt variëren en het trapgat kunt personaliseren naar jouw smaak.

Ontdek hoe je vliesbehang op plafonds kunt behangen.

Stappen voor het Behangen van het Trapgat met Vliesbehang

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je begint. Verwijder eventueel oud behang en repareer scheuren of gaten in de muur.
  2. Aanbrengen van de Lijm: Breng behanglijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een roller of kwast.
  3. Aanbrengen van het Vliesbehang: Plaats het vliesbehang tegen de muur en strijk het glad met een behangroller om luchtbellen te verwijderen. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de banen goed op elkaar aansluiten.
  4. Afwerking: Snijd eventueel overtollig behang af met een scherp mes en werk de randen netjes af voor een professionele uitstraling. Laat het behang volledig drogen voordat je eventueel gaat schilderen.

Voordelen van Vliesbehang in het Trapgat

  • Eenvoudige Installatie: Vliesbehang is gemakkelijk te installeren omdat de behanglijm direct op de muur kan worden aangebracht.
  • Duurzaamheid: Vliesbehang is sterk en scheurbestendig, waardoor het bestand is tegen beschadigingen in een drukke doorgangsruimte zoals het trapgat.
  • Overschilderbaar: Veel soorten vliesbehang zijn overschilderbaar, waardoor je eindeloos kunt variëren en het trapgat kunt personaliseren naar jouw smaak.

Lees ook: Trapgat Behangen en Schilderen

Vliesbehang is niet altijd geschikt voor trapgaten

Het behangen van het trapgat met vliesbehang biedt een gemakkelijke en stijlvolle oplossing om deze belangrijke doorgangsruimte in je huis te decoreren.

Met de eenvoudige installatie en duurzame eigenschappen van vliesbehang kun je snel een prachtig resultaat behalen dat jarenlang meegaat. Vlies is wel soms te dun voor trappen!

In veel gevallen kun je beter kiezen voor behangsoorten zoals renovlies of glasvezel.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven